Skip to main content

Välkommen Olov

Vem är du

Olov Norman, strax 42 år gammal. Bor i Örnsköldsvik med min fru och två barn på 9 och 11 år. Jag är uppvuxen i Örnsköldsvik men har efter skolan flyttat runt lite i norra Sverige. Men för 12 år sedan så flyttade vi tillbaka.

Vilken bakgrund har du:

Jag började min karriär i Umeå 1999 som servicetekniker. Efter det så studerade jag till magisterexamen på Umeå Universitet inom Datateknik. Under tiden jag studerade startade jag även mitt eget konsultbolag för att betala studierna.

Sen har jag hunnit jobba som konsult från 2007 – 2012. Under den tiden så flyttade vi tillbaka till Örnsköldsvik från Östersund. Så jag va faktiskt med och startade upp kontoret igen i Örnsköldsvik. Sen 2012 så var det ett litet bolag med specialister på Microsoft infrastruktur,  som skulle expandera sin verksamhet och behövde en bra resurs för det i norra Sverige. Jag började den resan ganska precis för 7 år sedan. Då var vi bara 7 personer. När vi sedan såldes  2016 hade vi expanderat till Norge och Danmark och var nästan 80 personer totalt. Det var en fantastisk resan på alla sätt. Och nu känns det oerhört spännande att få vara med och bidra på Onevinns resa som en ledande Microsoftparter inom intelligent säkerhet.

Vad brinner du för tekniskt

Jag brinner för att hjälpa kunder att lyckas utvecklas som ta sig an alla nya tjänster som Microsoft har och göra det på rätt sätt. Och speciellt nu inom säkerhetsspåret som Onevinn är så starka inom. Jag brinner för styrning, governance, inom både identitet och Azure och att få ihop helheten när man bygger nya tjänster i Azure.

Vad gör du när du inte jobbar

Jag har två barn som både håller på med konståkning så det blir mycket träningar under veckan. Och på helgerna, på vintern, så åker vi mycket slalom tillsammans och kör skoter. På sommaren så åker vi mycke vattenskoter och wakeboard. Och på hösten så passar jag på att jaga älg som kontrast till jobbet.

Varför Onevinn

För dom som jobbar där. Det är ett fantastiskt gäng. Och att få jobba med säkerhet.

Det känns som ett mycket bra nästa steg för mig på min egen resa att få bidra med den kunskapen jag samlat på mig under dom senaste åren inom tjänsteutveckling, marknadsföring och kundnytta med nya tjänster.Olov Norman