Skip to main content

Välkommen Niklas

Idag började Niklas Andersson hos oss och förstärker vårt kontor i Lund.

Här följer en kort intervju med Niklas!

Vem är du?

Niklas Andersson heter jag, är 25 år och bor mitt i Skåne med två katter. Min bättre hälft, för närvarande särbo på grund av studier, med tillhörande hund kommer hem och gör livet lite bättre för oss med jämna mellanrum. 

Jag är född och uppväxt i södra Skåne men har på senare år varit bosatt i Hörby.

Vilken bakgrund har du?

Jag läste El/IT på gymnasiet och efter några praktik- och sommarjobbsrundor fick jag anställning på ett medicinföretag i Skåne. Förflyttade mig därefter till Hörby kommuns interna IT-avdelning, vilket sedan övergick till ett kommunägt IT-bolag, där jag var systemspecialist. Sedan början av 2018 har jag suttit som specialistkonsult på ett konsultbolag med huvudsaklig inriktning mot klienthantering, SCCM och infrastruktur. 

Vad brinner du för tekniskt?

Klienthantering och automatisering, framförallt via SCCM, har blivit mitt fokusområde och jag tycker att det är fantastiskt roligt att jobba med. Jag underlättar gärna mitt och andras arbete genom att knacka ihop något PowerShell-script på vägen. 

Annars tycker jag alltid det är kul med nya saker som utmanar!

 

Vad gör du när du inte jobbar?

Spenderar gärna fritiden med vänner och familj. På helgerna blir det ofta mycket fotboll, då jag följer de större ligorna så gott jag kan men även kollar på lokalfotboll i de lägre divisionerna när det är säsong för det. La nyss mina egna fotbollsskor på hyllan och började då spela padel istället. 

Jag tog MC-kort i våras och så fort vädret tillåter försöker jag ta ett par mil med hojen.  

Varför Onevinn?

Onevinn känns som ett spännande kapitel där jag ser stora utvecklingsmöjligheter, både för mig själv och för företaget. Det verkar vara ett riktigt bra gäng på Onevinn och jag är övertygad om att jag kommer att stormtrivas!

Niklas Andersson