Skip to main content

Välkommen Mattias

Idag börjar Mattias Borg hos på Onevinn och blir vår första kollega i Stockholm.

Här följer en kort intervju med Mattias! 

Vilken bakgrund har du?

Jag har haft möjligheten att arbeta för både stora globala organisationer och även mindre organisationer.

Min erfarenhet inom IT-säkerhet kommer från flera olika branscher som bl.a. försäkring, bank och finans samt teknikföretag där jag både arbetat som anställd och specialist-konsult. 

Min tekniska bakgrund bygger mycket på Microsoft-plattformen och säkerhet kring den med mycket fokus på attack och försvar men även en del webb-säkerhet.

De senaste åren har jag även föreläst mycket på konferenser som bland annat DefCon, Sec-T, TechDays, Techorama, GRC m.fl. 

Vad brinner du för tekniskt?

Jag brinner för det mesta inom säkerhet, från klient till server och webb. Men min egen stora satsning bygger på Microsoft-plattformen och framförallt threat protection-produkterna.

Då är det inte bara produkterna i sig utan även att arbeta med dessa lösningar och att hjälpa kunder både med incident response och även att automatisera deras säkerhetsarbete.

Ett annat intresse gällande säkerhet, dock inte tekniskt, är Social-Engineering och den mänskliga faktorn inom säkerhet.

Vad gör du när du inte jobbar?

På fritiden ägnas tid till att umgås med familjen. Vi bor i en sommarstuga ute på landet med nära till naturen så vi försöker att vara ute en del.

När vår dotter och min sambo har somnat brukar det bli några timmar till framför datorn då jag får chansen att testa nya saker och stor del av denna tiden går till lab och försöka hitta sårbarheter i alla möjliga produkter.

Varför OneVinn?

OneVinn har en väldigt intressant leveransportfölj och spännande uppdrag vilket jag inte kunde tacka nej till.

Jag ser fram emot att komma igång nu och är riktigt taggad inför kommande utmaning!

Mattias Borg